Sirener på en polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ovanligt stökig nyårsnatt enligt polisen

Det har varit en hektisk natt för poliserna i Västerbotten. Många berusade personer och en ovanligt stökig nyårsnatt med ett ovanligt stort antal våldsbrott.

Klockan tio på kvällen ägde en grov misshandel av två personer rum i Umeå vid sjukhusområdet. De som utsattes för misshandeln fördes till akuten med skador i ansiktet och förundersökningen är just nu inne i ett känsligt läge med spårsäkring och förhör med vittnen.

Tio minuter efter midnatt misshandlades en man i centrala Skellefteå. Personen fördes med ambulans till akuten och förhör med vittnen pågår även där. Ungefär en halvtimme efter det här misshandlades ytterligare en man som var i 25-årsåldern i Skellefteå där han fick ett slag mot huvudet.

Tjugo i två greps två personer av ordningsvakter ute på en nattklubb i Umeå för våld mot tjänsteman. En av de här gärningsmännen blev även misstänkt för riknga narkotikabrott.

Vid tvåtiden på natten hade två personer kört ner med en fyrhjuling i diket vid en väg i Umeå. Föraren misstänktes för rattfylleri och medtogs av polis. I Hemavan gjordes vid den här tiden en anmälan och motanmälan gällande misshandel och hemfridsbrott i samband med att några 20-åringar inte var välkomna på en fest.

Halv fyra hamnade en man i 25-årsåldern i bråk med några andra män i Skellefteå och blev misshandlad med slag mot kroppen.

Tio i fyra voltade en bil på vägen vid Alvik i Umeå.

Sammanlagt är det sex personer som blivit anhållna, en som blivit gripen och nio som omhändertagits av polis för fylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista