Comebacken dröjer för Maria Pietilä Holmner

4:26 min

Ryggskadade Maria Pietilä Holmner har inte gett upp hoppet om en OS-plats. Men tiden börjar rinna iväg för slalomstjärnan.

Med 37 dagar kvar till OS har Maria Pietilä Holmner fortfarande inte gjort en enda tävling den här säsongen. Ryggen säger ifrån och 31-åringen går en kamp mot klockan för att kunna kvala in till OS.

– Så klart jag är stressad, jag har haft det här som ett långsiktigt mål och OS är alltid väldigt häftigt att vara med på, säger hon till Radiosporten.

15 år i världscupen har slitit på ryggen. Maria Pietilä Holmner berättar att hon trots flera månaders rehab känner av smärtan på träningspassen.

Egentligen skulle jag vilja bita ihop men har man ont och står på start så blir det ingen bra åkning heller, så jag har mycket kvar att jobba på, men OS är det stora målet.

Före jul var förhoppningen att kunna tävla i världscupen i Kranjska Gora nu till helgen. Men där blir det inte någon start för 31-åringen.

– Det kommer det inte bli, jag fortsätter på min plan här hemma i Åre och ska försöka få till träning med käppar också, ska man kasta sig in i en världscup så måste man ha några träningsdagar i bagaget, säger hon.

Men du kan köra riktiga åk?

– Nej jag har fortsatt med att jobba på att få den här skidmängden och göra kroppen van med det studsiga som varit det utmanande för mig. Men under de närmsta dagarna ska jag åka bana och testa.

Den 27 januari är den sista dagen för OS-anmälan, innan dess måste Pietilä Holmner övertyga Sveriges olympiska kommitté att hon ska få en plats i truppen.

– Jag vet att jag behöver tävla i januari om jag ska ha en möjlighet att kvala, och nu är det inte många tävlingar kvar, så jag jobbar på så hårt jag kan.

Världscuptävlingar innan OS
6-7 januari storslalom och slalom Kranjska Gora
9 januari slalom Flachau
23 januari storslalom Kronplatz
27-28 januari slalom och storslalom Lentzerheide
30 januari parallellslalom Stockholm

Fakta: Maria Pietilä Holmner
Ålder: 31 år
Världscupdebut: 2002, som 16-åring
VM-meriter: Två silver och fyra brons
OS-meriter: Har deltagit i tre OS, bästa placeringen en fjärdeplats i slalom 2010.