Ett uppdukat bord med rödkålssallad
Susanne Jonssons rödkålssallad. Foto: Susanne Jonsson
Matlagning med Susanne Jonsson

God, billig och nyttig januarimat med Susanne Jonsson

14 min

Efter all nyårsmat lagar nu Matkreatören Susanne Jonsson enkel, nyttig och prisvärd januarimat i P4 Västerbotten.

– Det blir mycket mat för pengarna, säger Susanne Jonsson.

Håller man sig till de råvaror som är i säsong blir det oftast det billigaste och godaste alternativet. Nu är det januari, vilket betyder att rotfrukter och kål är i säsong.

Påhejad av Gerhard Stenlund lagar Susanne Jonsson bland annat en smarrig potatis- och purjolökssoppa, marinerade linser samt en sallad på rödbetor och blodapelsin. 

– Här kommer receptet jag lagade, ni som vart med här länge vet att det är en av mina favvorätter, säger Susanne Jonsson.

Recepten på maten hittar du här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".