Jenny Eriksson och Lena Sandlin grundare av Föreningen handihandförkvinnofrid Foto: Madeline Harrati/SR
Jenny Eriksson och Lena Sandlin grundare av Föreningen handihandförkvinnofrid Foto: Madeline Harrati/SR

Polisen Jennys fall upp i Arbetsdomstolen igen

1:20 min

Den uppmärksammade konflikten kring umeåpolisen Jenny Erikssons engagemang för våldsutsatta kvinnor ska upp i Arbetsdomstolen igen.

Det är problematiskt tycker polisledningen när en polis är ordförande för ideella föreningen handihandförkvinnofrid. Att hon gör det på fritiden och mest jobbar med passärenden på jobbet har ingen betydelse. När det handlar om brott som Polisen ska handlägga opartiskt skadar det förtroendet för hela myndigheten, menar man.

Jenny Eriksson har fackets stöd för fortsatt engagemang för kvinnofriden. Och i sommar fick Polisförbundet Arbetsdomstolen att gå med på att upphäva arbetsgivarens förbud att fortsätta med bisysslan i föreningen i avvaktan på att parterna skulle lösa tvisten själva.

Men förhandlingarna har strandat och nu har AD börjat handlägga frågan igen. Det är många andra mål först men kanske innan sommaren kan det slutliga beslutet komma, bedömer Arbetsdomstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista