kök laga mat
Konceptet Hållbara Restauranger är beprövat och nätverket finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Foto: Pontus Lundahl/TT

Nu ska Umeårestauranger bli mer hållbara

3:16 min

Ett minskat matsvinn och bättre koll på var maten kommer ifrån. Umeå kommun satsar på klimatsmarta lösningar i restaurang och storkök.

För att stärka Umeås restauranger i sitt arbete med hållbarhet och miljö har kommunen startat nätverket Hållbara Restauranger där krögarna kan dela erfarenheter med varandra och lära sig mer om hållbar mat. Projektledare är Philip Näslund från Umeå kommun.

– Vi har ett starkt krögarliv i Umeå. Vi vill se hur vi kan stärka det ytterligare. Genom utbildning och coachning ska vi se om vi kan komma längre med miljöarbetet här, säger Philip Näslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".