Susanne Jonsson i förarsätet på en minibuss
Häng med Susanne Jonsson in i 2018! Foto: Sofie Lantto

Susanne Jonsson spår mattrender under 2018

5:47 min

Pulled pork har nu haft sin storhetstid. Under 2018 är det tillbaka till grunderna som gäller – med mycket hemodlat. Det tror matkreatören Susanne Jonsson.

Under 2017 har det varit mycket molekylär gastronomi.

– Det är när man tjorvar ganska mycket med maten, eller bearbetar, och gör små sfärer – små pärlor av alla möjliga grejer, förklarar Susanne Jonsson.

Några trender för 2018 som Susanne Jonsson spår är hemodlat, Nordafrikanska micro-örter och kallbryggt kaffe.

– Vill du vara megatrendig då ska du till exempel koka en sylt på krokiga morötter, för vi ska inte kasta några fula grönsaker. Vi ska inte kasta mat överhuvudtaget. Hyperlokalt är en supertrend, det betyder att vi ska odla de där morötterna på balkongen någonstans, säger Susanne Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".