Förskola Storuman gamla musikskolan
1 av 2
Förskolan Regnbågen når sin fulla kapacitet redan under första halvåret. Foto: Storumans kommun.
Förskolan skulle ha varit igång redan under hösten, men felberäkningar gjorde att arbetet drog ut på tiden.
2 av 2
Förskolan skulle ha varit igång redan under hösten, men felberäkningar gjorde att arbetet drog ut på tiden. Foto: Storumans kommun.

Bygget av nya förskolan i Storuman klart

2:34 min

Efter förseningar på grund av felberäkningar står äntligen en ny förskola klar i Storuman. Den första sedan 80-talet.

Färdigställandet av den nya förskolan i Storuman har pågått under hösten och vintern. Lokalerna har renoverats, och från att ha varit en musikskola kommer nu ett 40-tal barn inskolas under våren. 

– Totalt har vi 47 barn som ska inskolas, vi kommer också ha en personalstyrka på 10 personer, säger Karin Mörtsell, förskolechef.

Förskolan når alltså sin fulla kapacitet redan under första halvåret.

Det finns en nyfikenhet, sist vi hade en ny förskola var på 80-talet.

– Vi hade självklart hoppats på lite mer marginal, men svårt att förutspå framtiden med barn. Det känns också såklart kul att vi har en stor barngrupp i Storuman, säger Mörtsell.

Arbetet med att komma i ordning med det sista har pågått nu under lovet och senare i vinter planeras för ett öppet hus i de nya lokalerna.

– Vi vill erbjuda öppet hus för alla dem som undrat och frågat. Det finns en nyfikenhet, sist vi hade en ny förskola var på 80-talet. Många undrar och vill se hur gamla musikskolans lokaler ser ut nu, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista