Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Erica Dahlgren med paltsemlan
Erica Dahlgren med paltsemlan, P4 Västerbottens bidrag till matsemmeltrenden. Foto: Madeleine Harrati/Sveriges Radio
Lyssna
2:51 min

Erica Dahlgren om årets semmeltrend

Publicerat fredag 9 februari kl 07.13

Den klassiska semlan kommer ständigt i nya varianter och är nu på väg att närma sig den vanliga middagstallriken. Det spår trendspanare Erica Dahlgren.

Semmelwrap, semmelburgare, semmelshake och nu semlan som ungsbakad falukorv och pizza. I år tar semlan ett steg nämare maten, i olika former.

– Det är fint att pyssla med mat, vi blir smittade av barnens lekfullhet och vi kan göra det framför publik genom att lägga ut mat på sociala medier, säger P4:s trendspanare Erica Dahlgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".