Spelrecensenten Jonas Danielsson framför figurer från ett brädspel
1 av 2
Spelrecensenten Jonas Danielsson. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio
Brädspel som passar bra för bara två spelare.
2 av 2
Här är de fem spel som P4:s spelexpert tipsat och pratat om. Foto: Adam TImander/SR.
Speltips i P4

Spelexperten tipsar om spel för två

14 min

P4 Västerbottens spelexpert uppmanar till variation; varva tv-tittandet med ett riktig bra sällskapsspel för två.

Ser vardagskvällarna hyfsat likadana ut? Du och din partner (om du har en) kanske tittar på favorit-serierna eller bara pillar med mobilen på varsitt håll varje kväll. Varför då inte ta fram ett bra spel som omväxling?

Jonas Danielsson är P4 Västerbottens egen spelexpert och han har tagit med sig ett gäng spel som passar utmärkt för endast två spelare.

Spelen som Jonas tipsar om är:

  • Hive - Sexkantiga brickor som man lägger ner på valfriyta. Mycket taktik.
  • De 36 frågorna - Marknadsförs som de frågor som ställs för att hitta varandra som partners men det funkar lika bra som inspiration för samtal med någon du vill lära känna bättre.
  • Patchwork - Brickor, spelpjäser och tre spelbräden. Lätt att lära sig men variationerna är många och här är det strategi och taktik som gäller.
  • Magic the gathering - Ett av de mest kända tvåspelar-spelen. Kortspel där man lägger ut kort för att skada den andras kort eller skydda sina egna. Varje spelare har 20 liv. Fantasyspel.
  • 7 Wonders: Duel - En variant i spelserien 7 Wonders. Här bygger varje spelare upp varsin civilisation ur olika aspekt i olika tidsåldrar och slåss om vem som har bästa civilisation. Jonas Danielsson brann lite extra för just det här spelet. Mycket strategi.

Spela upp ljudklippet för att höra spelexperten beskriva och recensera spelen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".