Passagerare väntar på tåg, Umeå centralstation
Arkivbild. Foto: Tommy Forsgren.
Nordmaling

Tågkompaniet utlovar handlingsplan

2:56 min

I går träffade Nordmalings kommunalråd Tågkompaniet för att få någon rätsida på den senaste tidens stora tågstörningar. Och Tågkompaniet utlovar en handlingsplan.

Den här vintern har varit kämpig för tågpendlarna längs norrlandskusten.

Det har varit stora störningar i tågtrafiken. Tåg har ställts in i stor omfattning, inte minst under snöovädret för några veckor sedan.

Och i Nordmaling är man extra irriterad över detta eftersom kommunen lever lite på att man ska kunna pendla till Umeå och Örnsköldsvik.

Och i går träffade kommunalrådet Madelaine Jakobsson (C) Tågkompaniets Mats Wilhelmsson, han är chef för marknad och avtal.

– Just nu har vi fokus på att försöka komma tillbaks till någon form av normalläge så fort som möjligt. Parallellt med det så försöker vi nu sammanställa alla händelser och alla grundorsaker från november och framåt. Sedan har vi tänkt att jobba hela mars månad med "vad kan vi göra annorlunda, vad kan vi göra bättre?" Jag ser framför mig att i slutet på mars i början på april så ska vi ha handlingsplanen framme, för vi kan inte ha en vinter till när vi levererar på det här sättet, säger Wilhelmsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".