Ella-Marit Pilto och Anna-Maria Stenlund Berggren
Ella-Marit Pilto och Anna-Maria Stenlund Berggren Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio

Tandvårdsdirektören: För många tandsköterskor i Sorsele

2:12 min

Kärleksbombningen med hundratals hjärtan utanför Folktandvården i Sorsele uppskattas. Men trots kärleksförklaringen vill ledningen säga upp personal.

Röda hjärtan har satts upp utanför tandkliniken under helgen. Verksamhetschefen Ella-Marit Pilto är lite kluven inför manifestationen.

– En del verkar tro att vi ska lägga ned, men vi värnar om att så mycket tandvård som möjligt ska göras i Sorsele även i fortsättningen, säger hon.

Det är enbart akuttandvården som berörs. På grund av tandläkarbrist finns det sedan i höstas tandläkare på plats två dagar i veckan. Det leder till övertalighet av sköterskor och därför har tre tandsköterskor i Sorsele varslats.

– Den planerade tandvården ska fortsätta som nu, men visst kan det bli långa resor för sorselebor som behöver akuttandvård, säger tandvårdsdirektören i Västerbotten, Anna-Maria Stenlund Berggren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista