Beslagtagna hundar och en siluett
Montage. Foto: Länsstyrelsen i Västerbotten

Kennelägaren: Orimligt att ordna allt med hundarna på så kort tid

4:50 min

Förra veckan rapporterade vi om 80 hundar som beslagtagits från en kennel i Västerbotten. Ägaren är kritisk till hur hon behandlats av Länsstyrelsen.

De 80 hundar som Länsstyrelsen i Västerbotten omhändertog den 1 mars från en kennel i kustlandet hade nyligen flyttats från Dalarna.

Även i Dalarna hade länsstyrelsen synpunkter på hur hundarna skötts. Den 15 februari fick kennelägaren ett föreläggande på 21 punkter som snabbt måste åtgärdas, men vid en efterkontroll den 21 februari var det mesta ogjort.

Jag måste ju få en chans att själv rätta till det.

Kennelägaren tycker att det är orimligt av länsstyrelsen att tro att hon skulle hinna rättat till alla brister på så kort tid.

– Jag hade överlåtit ansvaret för de här hundarna till en människa som jag litade på. Att hon sen inte hade klarat av alla sakerna, det var inte jag som gjort de sakerna, säger kennelägaren.

Länsstyrelsen i Dalarna övervägde också att omhänderta hundarna. Det säger Anna Hagström som är djurskyddshandläggare på länsstyrelsen i Dalarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".