Edward Riedl
Edward Riedl, riksdagsledamot för Moderaterna. Foto: Alva Nilsson/Sveriges Radio
Valet 2018

Edward Riedl (M): Kritiken mot valfilmen är felaktig

4:11 min

I helgen publicerade Moderaterna i Umeå en valkampanjfilm som väckt mycket uppmärksamhet och kritiserats. Edward Riedl (M) tycker att kritiken är obefogad.

Moderaterna i Umeås valkampanjfilm har kritiserats för att skrämma upp Umeåborna. Kritiker menar att de framställer en bild av Umeå som otryggare än vad det egentligen är.

Edward Riedl, riksdagsledamot för Moderaterna, tycker att kritiken är felaktig.

– När vi ser att vi har en brottsutveckling där alldeles för många Umeåbor råkar ut för olika typer av brott så vill vi faktiskt göra något åt det, säger Edward Riedl.

Bakom varje siffra så finns det en Umeåbo som blivit utsatt för ett brott.

UmeBrå, som arbetar förebyggande mot tecken på social oro i Umeå, vill dock tona ner den bild som Moderaterna i Umeå vill förmedla.

Den politiker som syns och hörs i filmen är Anders Ågren, kommunalråd och Förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten. Han har inte kunnat svara på kritiken på grund av personliga omständigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".