Valet 2018

Doroteas kommunalråd: Till och från är vi förbannade

1:02 min

Kommunalråden i åtta av Västerbottens inlandskommuner tycker att utredningen om en sammanhållen landsbygdspolitik dribblas bort av rikspolitikerna.

Kommunalråden och kommuncheferna inom Region 8 har skrivit en debattartikel som går till skarpt angrepp på hur lite de tycker att rikspolitiken bryr sig om inlandets problem.

Av Parlamentariska landsbygdskommitténs ursprungliga 75 förslag återstår nu bara en inriktningsproposition utan konkreta åtgärder att lägga fram till Riksdagen den 20 mars.

– Alliansen har hoppat av förhandlingarna och kommer att lägga ett eget förslag så småningom, berättar Centerpartistiska riksdagsledamoten Helena Lindahl.

Socialdemokraterna för å sin sida sin egen landsbygdspolitik där en del av landsbygdskommitténs förslag ingår. Inlandspolitikernas kritik riktar sig mot båda de politiska blocken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista