brandbil
Foto: Pontus Lundahl/TT

Person kan ha brunnit inne i villa

1:00 min

Vid 17-tiden på onsdagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i Storbäck i Dorotea kommun. Räddningstjänsten misstänker att en person fanns kvar i byggnaden.

Räddningstjänsten från Dorotea och Borgafjäll åkte mot villan i Storbäck. Men det långa avståndet gjorde att den första styrkan var på plats först 40 minuter senare. Klockan 17.50 var rökdykare på plats, då var det dock försent för ett genomsök.

– Branden var för utvecklad för att kunna genomsöka byggnaden. De långa avstånden är tyvärr verkligheten här i glesbygden, säger räddningschef i beredskap Ingemar Samuelsson.

Räddningstjänsten misstänker nu att en person kan vara kvar i byggnaden. Men man har inte kunnat göra ett genomsök ännu.

Polisen har eftersökt personen som är boende på adressen, utan resultat. Anhöriga är informerade.

Huset var vid elva-tiden på onsdagskvällen helt nedbrunnet och fokus under natten var att skydda närliggande byggnader.

Brandplatsen har, sedan räddningstjänsten inatt avslutat sitt släckarbete, spärrats av och bevakats av väktare. Platsen ska undersökas av polisen kriminaltekniker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".