Speltips i P4

Speltips: Brädspel som finns på mobilen

14 min

Den här veckan tipsar Jonas om sällskapsspel som gör sig bra i mobilen.

Mobilversionerna av brädspelen Jonas Danielsson tipsar den här gången står sig bra enligt honom. Ibland är de till och med bättre.

– Det här spelet (Elder Sign, reds. anm.) tar ganska lång tid att lägga ut som brädspel. Jobbigt att hålla reda på kort och annat så i det här fallet gillar jag appen mer för den håller koll på allting snyggt, säger Jonas Danielsson.

Spelen han rekommenderar idag:

Coup - Ett av de populäraste kortspelen just nu som finns som appversion. Alla kort har olika egenskaper och spelet går ut ¨på att ha kvar ett dolt kort kvar på slutet för den som har det vinner. Motspelare försöker få en att visa korten. Till exempel kan man lönnmörda andras kort.

Galaxy trucker - Spelaren ska genom att avhölja dolda maskindelar, bygga ihop ett ryndskepp så att det kan ta sig fram. Rymdskeppen blir ofta taffligt byggda och utmaningen är att stå pall mot påfrestningar under rymdbudgivningsuppdrag.

Pandemic - Ett spel som går ut på att hindra utbrott av pandemier för att rädda världen. Ett avancerat spel som är ett av Jonas stora favoriter.

Mysterium - Ett abstrakt spel som liknar Cluedo. En ande som blivit dödad ska via bilder ge tips till ett medium för att avslöja mördaren.

Elder sign - Omens - Ett otroligt avancerat tärningsspel. Det handlar om obeskrivlig ondska som försöker ta över ett museum. Spelarna skyddar sig genom att slå tärningar. Spelet innehåller många komponenter och riktar sig till mer avancerat intresserade spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista