Musiken i Västerbotten

Tove Styrke om kärleken till Umeå och behovet av en hobby

6:58 min

Hon är en av länets absolut största musikexporter, nu lever hon drömmen som öppningsakt till världsartisten Lorde.

P4 Västerbotten når Tove Styrke via telefon från Tulsa i den amerikanska delstaten Oklahoma. Hon följer med Lordes stora USA-turné och får öppna upp showen som förband. Ju längre turnén pågår desto mer uppmärksamhet tycks hon få.

- Jag är nyvaken och fortfarande i bussen men sen ska jag göra mig i ordning för att göra radiointervjuer här. Det har blivit mer och mer under resans gång och det är kul! säger Tove Styrke.

Att få chansen att åka runt på turné i för henne nya städer och öppna för Lorde är något Styrk är tacksam för.

– Det är jättekul! Vi känner oss så himla välkomna och alla är snälla och publiken uppskattar oss jättemycket, så det har varit väldigt roligt. Jag är så tacksam över att hon vill ha med mig.

Vad gör du då när du inte är på turné och skriver musik och gör intervjuer? Hur är den grå vardagen, har du någon hobby?

– Jag tänker att jag borde skaffa en hobby för jag tror inte att det är sunt att bara göra något man jobbar med. Jag kanske får börja med korsord då.

Hon har stark medvind i karriären och får möjligheter till stora upplevelser runt om i världen och som kontrast till det har Västerbotten och Umeå en viktigt plats i hennes liv.

– Jag älskar att vara hemma. Jag har jättemånga kompisar som bor kvar och familjen också så jag åker hem så ofta jag kan. Det är så skönt att ha en plats att retirera till, även om det inte blir så ofta, säger Tove Styrke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista