Kraftig rökutveckling från taket på ett vitt flerfamiljshus. En stegbil från räddningstjänsten står framför huset och det är mörkt ute.
1 av 2
Foto: Räddningstjänsten Skellefteå.
Polisbil under utryckning
2 av 2
Polisbil under utryckning Foto: Johan Nilsson/TT

Skäligen misstänkt för mordbrand i flerfamiljshus i Jörn

0:52 min

En kvinna i 30-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för att ha anlagt en brand i ett flerfamiljshus i Jörn igår kväll.

Strax före 22:30 larmades SOS om en brand i ett bostadshus i Jörn utanför Skellefteå. Ett par personer uppges ha fått lättare skador vid branden, en av dem efter att ha hoppat från byggnaden.

Enligt polisen är mellan 15 och 20 personer boende i fastigheten.

Branden startade på vindsvåningen i huset som har 12 lägenheter. Redan igår kväll inleddes en förundersökning med misstanke om mordbrand. Enligt Norran har det brunnit flera gånger tidigare i samma fastighet på senare tid.

Enligt jourhavande åklagare är den anhållna en kvinna i 30-årsåldern. Hon står som skäligen misstänkt, som är den lägre misstankegraden.

Direktiv har getts till polisen att bland annat förhöra vittnen och jourhavande åklagare vill i nuläget inte gå in på bakgrunden till misstankliggörandet. Kvinnan är hemmahörande i Skellefteåtrakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista