Martin Sundelius och Hjalmar Åman i Robertsfors
1 av 2
Martin Sundelius och Hjalmar Åman i Robertsfors. Foto: Madeleine Harrati/Sveriges Radio
Robertsfors
2 av 2
Arkivbild, Robertsfors. Foto: Åza Meijer/Sveriges Radio
Valet 2018 i Västerbotten

Martin och Hjalmar i Robertsfors på valturné

P4 Västerbottens valturné susar vidare genom länet. Idag sänder Hjalmar Åman och Martin Sundelius från kommunen med de många livskraftiga byarna – Robertsfors.

April 2014 kom ett chockbesked för många boende i Robertsfors. Element Six fabrik skulle läggas ner och flytta sin produktion utomlands. Nästan 180 personer förlorade jobbet och framtiden såg oviss ut för många tidigare anställda.

Nu har det gått ett tag sedan den här dystra verkligheten var ett faktum. Och mycket har hänt sedan dess på jobbfronten i kommunen.

Vi träffar Olof Norberg, som är näringslivsstrateg i Robertsfors kommun sedan 2016 för ett samtal om läget i kommunen just nu.

I Robertsfors finns många livskraftiga byar, och i Överklinten bor bland annat Inge Lindström som blev utsedd till Årets Eldsjäl i Robertsfors.

Han hyllades bland annat för framgångarna kring arrangemanget Grunkor och Mojänger. Vi träffar Inge som också brinner för glesbygden och har egna tankar att arrangera en lokal "Almedalen" inför valet.

Vi träffar även Ludvig Oppman som skickade in ett medborgarförslag till kommunen om en Allaktivitesparkpark. Ett förslag som blev verklighet förra sommaren.

Därutöver träffar vi lokalpolitiker för att höra om deras syn på viktiga frågor för kommunens invånare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".