Hjalmar och Martin vid en vägskylt i Vindeln
Martin och Hjalmar på valturné i Vindeln. Foto: Madeleine Harrati/Sveriges Radio
Valet 2018 i Västerbotten

Hjalmar och Martin på valturné i Vindeln

Hjalmar och Martin fortsätter sin valturné genom länet. Idag finns de på Vindelns folkhögskola och tar tempen på kommunen.

Först ut träffar de Ulrika Cassel som är kursföreståndare på utbildningen "Kraft och balans". Den här utbildningen är individanpassad och målet för de som deltar är att komma tillbaka till arbete efter till exempel utbrändhet.

Hur är det att jobba och bo i Vindeln? Under två dagar visar Vindelns teknik- och industriföretag upp sig själva och sina framtidssatsningar under parollen Vindeln Innovation Expo. Martin och Hjalmar möter upp Angelica Johansson, kommunens företagslots om Vindeln Innovation Expo.

Renforsens behandlingshem i Vindeln har flest rymningar i landet. Sedan 2017 har 58 rymningar skett. Det var TV4 Nyheterna varit först med att berätta härom veckan.

En diskussion om tryggheten i Vindeln och behandlingshemmets vara eller icke vara har nu blossat upp efter en olycka då två personer rymde från behandlingshemmet och stal en bil som de sedan kraschade med hög hastighet in i en annan bil.

Vi får höra Charlotta Lindgren, vars man och barn satt i bilen som blev påkörd.

Sedan träffar lokala politiker som får dela med sig om sina visioner och syner på frågor som berör kommunens invånare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".