Inge Lindström från Överklinten visar sin t-shirt
Inge Lindström från Överklinten vill att Robertsfors kommun ska få sin egna Almedalsvecka – Jämmerdalen, som ska fokusera på landsbygdsfrågor. Foto: Madeleine Harrati/Sveriges Radio
Valet 2018 i Västerbotten

Inge vill starta en Almedalsvecka i Robertsfors – Jämmerdalen

3:19 min

Inge Lindström från Överklinten, Årets eldsjäl i Robertsfors kommun, vill starta en lokal Almedalsvecka i Robertsfors. Jämmerdalen är arbetsnamnet, och det ska fokuseras på landsbygdsfrågor.

– Vi tycker att de ska finnas underlag för ett forum för enbart landsbygdsfrågor. I och för sig finns det redan landsbygdsriksdagen, men vi vill lyfta det här i ett Norrländskt perspektiv, säger Inge Lindström.

Egentligen hade de tänkt förlägga Jämmerdalen redan i år, men i konkurrens med det stundande valet och landsbygdsriksdagen blir det i år en light-version med panelsamtal mellan politiker från kommunen.

Jämmerdalen är ju liksom någonting, man kvider för att man vill ha någonting gjort. Man bjuder motstånd.

Alla partier utom Liberalerna har än så länge tackat ja. Men Inge Lindström är hoppfull att även de ska ansluta sig innan det är dags.

– Kanske någon hör det här, någon Liberal som ringer mig sen och säger "Jag kommer", hoppas Inge Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista