Unni Walentinsson har startat en grupp på sociala medier för att fler ska diskutera politik på lokal nivå.
Unni Walentinsson har startat en grupp på sociala medier för att fler ska diskutera politik på lokal nivå. Foto: Madeleine Harrati/SR
Valet 2018 i Västerbotten

Politiska debatter flyttar in i socala medier i Vindeln

1:28 min

Unni Wallentinson i Vindeln är initiativtagare till en ny Facebook-grupp och vill att alla kommuner gör på liknande sätt för att enklare kunna hjälpas åt.

Det var främst skolfrågor som fick Unni Wallentinson i Vindeln att ta initiativet till gruppen "Öppen debatt i Vindeln" och redan efter ett par veckor ser hon en debatt mellan kommuninvånare och politiker som håller en god ton. Hon tycker att det är enklare för invånarna att kommunicera med politikerna via sociala medier.

– Det blir inte så krångligt att man måste mejla eller gå på möten utan man kan få snabb respons, tycker Unni Wallentinsson.

Hon efterlyser nu också liknande erfarenheter och debatter i kommuner av samma storlek som Vindeln för att kunna jämföra och lösa problem tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista