Brännaskolan
Brännaskolan. Foto: Skellefteå kommun.

Internationell skola etableras i Skellefteå

0:58 min

Under torsdagen meddelade den privata skolan Internationella Engelska Skolan att de vill etablera sig i Skellefteå i framtiden.

På en presskonferens på torsdagen kom beskedet att Internationella Engelska Skolan ska etablera sig i Skellefteå. Kommunchefen Kristina Sundin Jonsson är positiv till tillskottet.

– Det finns en efterfrågan på internationella skolor i Skellefteå från framförallt näringslivet. Speciellt nu när Northvolt planerar Europas största batterifabrik i kommunen, säger kommunchefen Kristina Sundin Jonsson.

Internationella Engelska Skolan kommer att ta över Brännanskolans lokaler. Planen är att skolans verksamhet ska omfatta grundskola årskurs 1-9, en förskoleklass och fritidshem.

– Vi är medvetna om det stora intresset för vår skola. Flera steg återstår innan den planerade skolan blir verklighet, och vår avsikt är att öppna för ansökningar till årskurs F-9 i augusti 2019, säger vd Jörgen Stenquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista