Charlotta Lindgrens man och barn blev påkörda, dock inte allvarligt skadade, när två berusade rymlingar körde in i deras bil med ett stulet fordon.
1 av 2
Charlotta Lindgrens man och barn blev påkörda, dock inte allvarligt skadade, när två berusade rymlingar körde in i deras bil med ett stulet fordon. Foto: Madeleine Harrati/SR
Polisbil. Foto Lennart Odhström/SR.
2 av 2
Foto: Lennart Odhström/Sveriges Radio.
Valet 2018 i Västerbotten

Vindelnbor trötta på rymningar från Renforsen

1:07 min

Nu är många vindelnbor trötta på alla rymningar från Renforsens behandlingshem. En av dom är Charlotta Lindgren vars familj blev påkörd av två rymlingar.

Renforsens behandlingshem i Vindeln har flest rymningar i landet. Sedan 2017 har 58 rymningar skett. Det var TV4 Nyheterna varit först med att berätta härom veckan.

Charlotta Lindgrens man och barn blev påkörda, dock inte allvarligt skadade, när två berusade rymlingar körde in i deras bil med ett stulet fordon.

– När de kör så blir de påkörda i hög hastighet bakifrån, så släpet trycks in under bilen.

– Vi har gjort en större händelseanalys utifrån händelsen tillsammans med vårt skyddsombud för att kunna göra en ordentlig genomlysning och kunna se till de bakomliggande orsakerna, säger Christofer Wangson, institutionschef vid Renforsens behandlingshem i Vindeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".