Skogsbrand utanför Nordmaling under kontroll

0:34 min

Strax efter elva på förmiddagen inkom ett larm om att det brann någonstans utanför Rundvik. Räddningstjänsten har nu branden under kontroll.

SOS Alarm fick strax efter elva in ett larm om att brandrök synts någonstans kring Rundvik utanför Nordmaling. Räddningstjänsten hittade brandområdet kring Lillänget, en bit söder om Rundvik vid Nordmalingsfjärden. De har nu släckt branden som omfattade ett område på omkring 30 gånger 40 meter.

– Sannolikt uppstod branden efter att någon igår eldat i en bränntunna, jag uppmanar alla att vara försiktiga med eldning och grillning utomhus. Trots att vi inte har ett eldningsförbud råder det fortfarande stor brandfara, säger räddningschefen Kurt Byström.

Elden upptäckes av personer på andra sidan fjärden. Alldeles i närheten av branden finns ett fritidshus, som dock inte fick några skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista