Vitberget och Andreas Westerberg, gruppledare Liberalerna
Till vänster: utsikt från Vitberget. Till höger: Andreas Westerberg, gruppledare Liberalerna Foto: Magnus Bergner/Sveriges Radio, Jon Eriksson/Sveriges Radio
Valet 2018

Liberalerna vill bygga bostadshus på Vitberget

3:09 min

Liberalerna i Skellefteå har lämnat in en motion till kommunfullmäktige där de föreslår att det ska byggas ett bostadsområde på Vitberget.

Det nya bostadsområdet skulle innebära ett hundratal bostads- och hyresrätter efter Slalomvägen som går upp efter ena sidan på Vitberget.

Platsen är ett flitigt använt fritidsområde men Andreas Westerberg, gruppledare för Liberalerna tror att det kan innebära positiva möjligheter med att bygga ett bostadsområde där

– Det kommer öka tillgängligheten, det kommer bli lättare att ta sig ut till de olika friluftsstråk som finns här och det kommer innebära ett tryggare område, säger Andreas Westerberg.

Lorents Burman som är socialdemokratiskt kommunalråd i Skellefteå kommun håller med om att det är en attraktiv plats att bygga på men att det finns mycket som måste tas hänsyn till

– Det är ett område där det finns många intressen. Dels att det ska vara ett orört område men även ett starkt intresse för att det ska vara ett område för olika fritidsaktiviteter. Det är möjligt med bostäder där men vi måste titta närmare på motionen, säger Lorents Burman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".