Peter Olofsson, Anna-Lena Danielsson, Erik Bergkvist.
Peter Olofsson landstingsråd (S), Anna-Lena Danielsson (S) ordförandekandidat till hälso- och sjukvårdsstyrelsen och Erik Bergkvist regionråd (S). Foto: Jesper Nilsson/SR
Valet 2018 i Västerbotten

Idag presenterades S vallöften i landstinget

1:29 min

Idag har Socialdemokraterna i Västerbotten presenterat vilka satsningar de vill göra i landstinget den kommande mandatperioden.

En av satsningarna är ett 10 punkts program för att förbättre vården för barn och ungdomar i länet.

– Vi ska samverka med kommuner och föreningsliv och andra. För att jobba med det förebyggande arbetet så att vi inte ha några psykiskt sjuka ungdomar i vårat län, säger landstingsrådet Peter Olofsson (S).

Men vad har ni gjort under de fyra år som ni haft makten?

– Vi har haft en jättestor utmaning på tillgängligheten på barn och ungdomspsykatrin. Vi har haft problem med att få tag på personal, säger Peter Olofsson (S).

Men oppositionsrådet Nicklas Sandström (M) tycker inte socialdemokraterna har skött psykatrin bra de senaste fyra åren.

– Vårdköerna har ökat och det är något som vi måste ändra på. När till och med elevhälsan i Umeå säger att det är meningslöst att skicka remisser så säger det mycket, säger Nicklas Sandström (M). 

370 fler anställda - om man vinner nationellt

Socialdemokraterna i Västerbotten lovar även att anställa 370 fler inom vården i Västerbotten. Men det är ett löfte som baseras på att man vinner riksdagsvalet. Så är även fallet när det gäller de 78 miljoner kronor som man lovar till vården i Västerbotten.

Hör hela intervjun med Peter Olofsson (S) i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".