Erica Dahlgren spanar i P4 Västerbotten
Erica Dahlgren spanar i P4 Västerbotten. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio

Erica spanar: Huden är den hetaste av alla kroppsdelar

6:10 min

Glow. När experterna pratar om skönhet är det lyster och välmående hy som är det trendigaste som går att bära. Det menar vår spanare Erica Dahlgren.

– Glow är det stora begreppet inom skönhetsbranschen är just nu. Glow som i skinande fisk hud, i första hand i ansiktet.

Erica ser en trend som verkar komma från Sydkorea ända hit till oss i Sverige och Västerbotten. Det räcker långt att bara följa de vanliga kost- och hälsoråden.

Det som överraskat mig i trenden kring vår hud nu är att många som har erfarenhet av att ta hand om hud pratar så mycket om insidan.

– Ni vet motion, äta och dricka bra, inte röka och att dricka måttligt med alkohol och sola vettigt, säger Erica och fortsätter:

– Visst det finns väl ungefär 1,5 miljon krämer och salvor man kan köpa för att nå glow, men det som överraskat mig i trenden kring vår hud nu är att många som har erfarenhet av att ta hand om hud pratar så mycket om insidan. Vad vi äter, dricker och hur vi beter oss i vardagen. Det verkar spela störst roll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".