Så mycket samlade P4 in till Världens Barn

0:23 min

På fredagskvällen stod det klart. P4-lyssnarna har samlat in över sju miljoner kronor till Världens Barn – 7 246 544 för den som vill vara exakt.

På fredagen konstaterade P4 Extras programledare Erik Blix och projektledaren Anna Carlsson i direktsändning att P4-lyssnarna samlat in över sju miljoner till Världens Barn.

De tre lokala kanaler som samlat in mest bland sina lyssnare är P4 Stockholm med 620 218 kronor, P4 Väst med 487 374 och P4 Göteborg med 465 897.

Under två veckor har P4-kanalerna engagerat lyssnarna för Världens Barn. Dels genom att lyfta frågor som rör barns rättigheter och situation runt om i världen, men även genom aktiviteter över hela landet.

Det har bland annat varit SM i fickparkering i Stockholm, Uppland, Skaraborg, Västmanland och Blekinge, cykelturnéer genom Halland, Kristianstad och Sörmland och motionslopp för barn och vuxna på flera orter.

– Det har varit två fantastiska veckor tillsammans med P4:s underbara engagerade lyssnare, säger projektledaren Anna Carlsson.

I P4 Extra har lyssnarna kunnat tävla om Nöjespaket och VIP-paket till idrottsgalan. Totalt fick P4 in 7 246 544 kronor från lyssnarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista