Ola Svensson idrottskonsulent
Ola Svensson och Västerbottens idrottsförbund vill förbättra jämställdheten inom idrotten i länet. Foto: Daniel Souza/Sveriges Radio

Kaffe och ägg mot machokultur

1:36 min

Hur idrotten ska bli en arena där sexism, rasism och homofobi ses som något oanständigt och föråldrat diskuteras på frukostmöte i Umeå.

Kaffe, ägg och samtal har blivit en del av Västerbottens idrottsförbunds arbete för att förbättra jämställdheten inom länets idrott. I kölvattnet av Me too-kampanjens start i fjol började förbundet med frukostträffar för alla inom idrottsvärlden som vill vara med och bidra till förändring.

Idag är den femte träffen över frukostmackor, och den här gången är temat machokultur. Det säger Ola Svensson, idrottskonsulent i Västerbottens idrottsförbund.

– Vi hoppas att fler män ska känna att de kan och vill ta ansvar för jämställdhetsfrågan. Vi vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet, säger Ola Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".