Byggföretag borde utmanas om byggtomt

Byggföretag som är intresserade av den obebyggda Strömsörstomten i Skellefteå borde utmanas att komma med förslag. Det föreslår de borgerliga partierna i kommunen.

- Låt byggare inom och utom landet komma med förslag på hur den så kallade Strömsörstomten i Skellefteå ska bebyggas. På så sätt blir fler byggare engagerade och möjligheterna till ett bra bygge blir större. Det hoppas de borgerliga partierna i Skellefteå kommun.

Håkan Lind är gruppledare för Folkpartiet och han hoppas på ett vackert bygge i trä vid Skellefteåälvens kant som ett uttryck för träindustrins möjligheter

Sedan Strömsöskolan revs för snart 20 år sedan så har tomten använts som parkering för c:a 300 bilar.

- Det är en skamfläck för Skellefteå, säger Håkan Lind.

Efterfrågan på lägenheter i centrala Skellefteå har har ökat kraftigt och den senaste tiden har flera enskilda byggföretag uppvaktat kommunen om att få bebygga tomten. Moderaterna centerpartiet kristdemokraterna och folkpartiet vill ha in fler aktörer.

Och tanken är att kommunen inte ska behöva betala för förslagen. Kommun skall alltås inte ordna en tävling där arkitektföretag får ersättning för jobbet, utan i stället skall byggföretag utmanas där första priset blir att  bebygga tomten, enligt Håkan Lind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".