Världsstjärnan Angélique Kidjo
Världsstjärnan Angélique Kidjo Foto: Sofia and Mauro

Engagerad Angélique Kidjo på Umeå Jazzfestival

3:04 min

Angélique Kidjo berättade med sånger om sitt liv på Umeå jazzfestival, tillsammans med en pianist på scenen. P4:s Pia Diaz Bergner mötte en engagerad Kidjo i hennes loge.

Med sig på Iduns scen i Folkets hus i Umeå hade Angélique Kidjo enbart med sig pianisten Thierry Vaton. Tillsammans framförde de låtar från Kidjos framgångsrika karriär och liv. De fick hela publiken att stå och upp sjunga med.

Angélique Kidjo är också ambassadör för Unicef och har arbetat mot trafficking och för flickors rätt till utbildning. Hon frågar sig hur det kommer sig att så många fortfarande lever i fattigdom medan nästan alla hon möter har en mobiltelefon.

Många barn saknar mat, utbildning, rent vatten och mänskliga rättigheter. Det är barnen som får lida för vår blindhet, tystnad, självbelåtenhet och själviskhet, säger en engagerad Angélique Kidjo på Umeå Jazzfestival.
Hon är inte bara en hyllad artist, hon har också fått en rad utmärkelser för sin kamp för medborgerliga rättigheter världen över. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista