Ulrika Nohlgren, Anna Wikner och Jenny Petersson
Ulrika Nohlgren, Anna Wikner och Jenny Petersson. Foto: Magdalena Martinsson

Prisade för reportage om Jörns hälsocentral

0:58 min

Norrans journalister Jenny Petersson, Ulrika Nohlgren och Anna Wikner är årets vinnare av Silversleven för sina reportage om hälsocentralen i Jörn.

Priset delas ut av Publicistklubben Norra Norrland till en eller flera journalister som "Rört om" genom sitt arbete under året som gått.

Jenny, Ulrika och Anna får priset för sin reportageserie "Drömmen som splittrade en bygd", som handlar om konflikterna kring hälsocentralen i Jörn.

Motiveringen lyder:

"Årets vinnare gräver där de står och hittar samtidigt journalistiskt guld i reportageserien "Drömmen som splittrade en bygd”.
I stället för ännu en snabb nyhetsuppdatering om konflikterna kring hälsocentralen i Jörn lyfter Norrans reportrar Jenny Petersson, Ulrika Nohlgren och Anna Wikner nyfiket blicken och gör något nytt, fördjupat och eget.
Med journalistiskt driv och stilistisk höjd skildrar årets vinnare inte bara undermåliga läkare och missade cancerdiagnoser utan visar också på en glesbygdsproblematik där dålig vård ställs mot ingen vård alls."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".