Domherren är rätt julen 2018, eftersom naturen och skogen varit stor inom inredning. Det säger Erica Dahlgren, spanare i P4.
Domherren är rätt julen 2018, eftersom naturen och skogen varit stor inom inredning. Det säger Erica Dahlgren, spanare i P4. Foto: Helena Andersson/TT

Erica spanar: I år är det domherrens jul

3:16 min

Domherrarna tar över våra hem, speciellt nu inför julen. Det menar P4 Västerbottens fredagsspanare Erica Dahlgren.

– Jag ser dem på gardiner, dukar, servetter, som täljda figurer i trä, som julgransdekorationer och som bordsdekorationer. Överallt, konstaterar Erica Dahlgren.

Trendiga djur eller fantasifigurer som synts flitigt i inredningsvärlden under året är ugglan och enhörningen. Även som smycken, lyktor och tryckta på tyg.

– I somras fanns det knappt en enda västerbottnisk strand utan en uppblåsbar enhörning som badleksak. Ugglan har också varit förekommande som mönster och prydnader, men nu får den ge plats åt domherren, i alla fall till jul.

Hör mer om varför i spelaren ovan. 

Erica Dahlgren är frilansande journalist och trendspanare i P4 Västerbotten. Hon tar tempen på det som är nytt och hett i vårt län och i vår omvärld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista