SHL TIMRÅ-SKELLEFTEÅ
1 av 3
Skellefteås Robin Alvarez har gjort 4-5 och jublar under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Timrå IK och Skellefteå AIK på NHK Arena. Foto: Erik Mårtensson/TT
SHL TIMRÅ-SKELLEFTEÅ
2 av 3
Skellefteås Oscar Möller till vänster har gjort gjort 1-3 under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Timrå IK och Skellefteå AIK på NHK Arena. Foto: Erik Mårtensson/TT
SHL TIMRÅ-SKELLEFTEÅ
3 av 3
Skellefteås huvudtränare Tommy Samuelsson under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Timrå IK och Skellefteå AIK på NHK Arena. Foto: Erik Mårtensson/TT

Målrikt och intensivt när Skellefteå vann

1:41 min

Dramatik, intensitet och hockeyunderhållning. Timrå–Skellefteå var en match som hade det mesta. Timrå hade effektiviteten men Skellefteå hade målen och fick alla poängen i segern med 6–4.

Tim Söderlunds hårda och välplacerade 1–0-mål efter 8.35 satte tonen för det som komma skulle. Det var dessutom 20-åringens första mål sedan återkomsten till Skellefteå.

Hård var även Rickard Palmbergs kvitteringspuck, som följdes av att Joakim Lindström gav sitt Skellefteå ledningen åter innan periodpausen.

Onödigt, tyckte målskytt Palmberg.

Det skulle fortsätta att dyka upp Skellefteåchanser i andraperioden. Dessutom skulle det fortsätta rassla i nätet bakom Niklas Svedberg i hemmakassen. När Albin Lundin tog tillvara på en utsökt räkmacka från Andreas Wingerli så innebar det 4–2 och ett tidigt byte för den stackars Timråmålvakten.

Timrå hade bara fem skott i andraperioden – men vad gjorde det när man trots det hittade reduceringar två gånger om, till både 2–3 och 3–4.

Med den effektiviteten i färskt minne så rivstartade hemmalaget den tredje perioden med en kvittering efter bara 19 sekunder, signerad Ludvig Rensfeldt.

Men inte ens den chockstarten på perioden skulle bräcka Skellefteå, som replikerade mer eller mindre direkt genom Robin Alvarez.

När Edwin Hedberg senare tjusigt dribblade sig fram och placerade in 6–4 så hade Skellefteå, för tredje gången i matchen, införskaffat sig en tvåmålsledning.

Tredje gången gillt, visade det sig.

Timrå skickade ut även sin inhoppande målvakt Victor Brattström i båset, utan att ersätta honom, med knappt tre och en halv minut kvar, men fick inte ytterligare hål på Saik-målvakten Mantas Armalis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista