Sargen under uppbyggnad. Foto:  Pelle Lindqvist.
Sargen under uppbyggnad.. Foto: Pelle Lindqvist.

Bjurholmare trotsar kommunen – satte upp sarg på eget bevåg

1:47 min

I Bjurholm råder det delade meningar om det ska finnas någon sarg på isbanan vid Castorskolan. I helgen byggde Pelle Lindqvist (L) och några andra bjurholmare upp sargen på eget bevåg.

I Bjurholm har man länge tvistat om isbanan, eller rättare sagt sargen.
En begagnad hockeysarg köptes in häromåret men har inte kommit på plats, något som irriterat bland annat Pelle Lindqvist (L).

– Det är barn som har börjat skolan här och hunnit gå ut och inte har åkt skridskor på en hockeyrink, säger Pelle Lindqvist.

Nu har han och några andra tagit saken i egna händer och igår lördag började man sätta upp sargen på eget bevåg.

Men det här går stick i stäv mot vad kommunen bestämt. På Bjurholms kommuns hemsida står det att konstgräsplanen är spolad men att kommunen inte kommer att sätta upp någon ishockeysarg på konstgräsplanen vintern 2018/2019.

"Kommunen har för avsikt att hitta en permanent plats för en
 ishockeysarg till kommande vintersäsong."

Tilltaget att sätta upp sargen möts av både ris och ros. En bjurholmsbo som säger sig ha "viss insyn" säger till P4 Västerbotten att det kan finnas risk att sargbygget skadat konstgräsplanen då man ju kört där med traktor.

P4 Västerbotten söker kommunchef Jimmy Johansson för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista