Ola Nordebo politisk chefredaktör VK och Linda Westerlind, politisk chefredaktör Folkbladet
Ola Nordebo politisk chefredaktör VK och Linda Westerlind, politisk chefredaktör Folkbladet. Foto: Nicolina Burman/Sveriges Radio

De fyras gäng eller inte – på fredag ska riksdagen rösta

7:05 min

Många förhandlingar och fortfarande spännande. Vem ska bilda regering?  
I dag krävde Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt mer av Stefan Löfven och vill ha samtal innan de säger ja.

Sedan tidigare är det ju klart att Centerpartiet och Liberalerna släpper fram Löfven och vill samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Är det här en fjäder i hatten för Stefan Löfven? Är det slutet för Alliansen och varför vill inte C och L vara med i regeringen och få ministerposter? 

– Det är obegripligt att C och L inte vill vara med i regeringen och få ministerposter och till exempel få makt över utrikespolitiken som L varit kritiska emot, säger Ola Nordebo, politisk chefredaktör på VK, oberoende liberal.

– De fackliga frågorna i den här överenskommelsen är det som är mest känsligt för Socialdemokratin, säger Linda Westerlind, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Folkbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista