Patrik Strömdahl framför några gisar som hängmöras
Patrik Strömdahl framför några gisar som hängmöras Foto: Kalle Vannmoun

Slaktare uppmanar till mindre köttkonsumtion

4:24 min

Ät mindre, men bättre kött, säger Patrik Strömdahl som driver Västerbottens enda slakteriet som tar emot djur från bönder och uppfödare.

I Nordmaling byggde Patrik Strömdahl sitt eget slakteri för fem år sedan. Då var han ensam i länet, och efter Burträskbygdens slakteri gått i konkurs så är han ensam igen.

Han märker av en efterfrågan av lokalproducerat kött, men säger att få vill betala vad det kostar.

– Det är mycket snack och lite verkstad, säger Strömdahl.

Han ser hellre att vi äter mindre kött, men bättre, det vill säga svenskt – eller ännu bättre lokalt.

– Jag tycker vi ska sluta äta fulkött, alltså import, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista