Hockeysargen i Bjurholm godkänd i besiktning

0:48 min

Den omdiskuterade sargen som satts upp runt hockeyrinken i Bjurholm är nu godkänt av Svenska ishockeyförbundet.

För lite drygt en vecka sedan berättade P4 Västerbotten om några bjurholmare som på eget bevåg satt upp sargen vid hockeyrinken i Bjurholm.

Det är ju inte tänkt att det ska vara något riktigt spel, utan det är ju för skolverksamhet och friluftslivet.

Initiativet togs utan kommunledningens medgivande, vilket fick både ris och ros. Oppositionsrådet Dagmar Schröder, Socialdemokrat, menade att tilltaget borde polisanmälas.

Trots att sargen varit på plats i mer än en vecka har inte skoleleverna kunnat använda rinken eftersom sargen inte var besiktad.

Men nu har Svenska ishockeyförbundet besiktat och godkänt sargen. Den bedöms alltså som säker.

– De bedömde den säker till det ändamål den ska användas till, säger Örjan Svensson, gatuingenjör i Bjurholm.

Bjurholms kommun har även skrivit en överenskommelse med de personer som monterade sargen, vilken reglerar att kommunen inte kommer att ta några eventuella ekonomiska skador av händelsen.

Kommunen skriver på sin hemsida att de kommit fram till att ingen polisanmälan av händelsen ska göras i dagsläget, med reservation att om det skulle framkomma i någon policy eller annan lagstiftning att kommunen är skyldiga att göra en polisanmälan får kommunen ta ställning till det då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista