Erik Brännström, kock
Erik Brännström, kock Foto: Åza Meijer Sveriges radio

Recept: Porterstek a la Erik

Receptet på kocken Erik Brännströms porterstek när han lagar husmans med en twist.

Porterstek a la Erik:

2 kg fransyska eller kalvstek

För kokning: 

1 flaska porter (Testa med en stout) 

1 dl outspädd lingondricka

1 dl soya

1 tsk muscovadosocker

10 st torkade

5 st hela tellycherry svartpeppar 

1 msk kakao 70%

1 tsk chili 

1 knippe färsk timjan 

1 stor gul lök 

3 msk kalvfond 

1 msk kycklingfond 

Till såsen:

2 dl grädde och Mazena för redning. 

Gele med 1 msk rökt paprika och mint. Sätt något krispigt i gelen till exempel kärnor från ett granatäpple eller passionsfrukt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista