Hela socialnämnden överens: Mera pengar nu!

Det är för tufft för den sociala omsorgen att spara ännu mer - och nu är socialnämndens ledamöter överens över partigränserna. Nu vill socialnämnden i Umeå få mer pengar för att ha råd med mer vård.
Dessutom släpar nämnden på en gammal skuld för tidigare underskott. Det är fler barn och unga som placerats i institutionsvård, fler timmar med personlig assistans för funktionshindrade och större kostnader för äldreboenden. Dessutom har större belopp betalats ut i försörjningsstöd. Nu vänder de sig till sina politikerkollegor i kommunfulllmäktige med en begäran om mer pengar för att slippa skära ner fullt så hårt. Och ekonomin ser inte bättre ut i år. 29 miljoner kronor - så mycket räknar socialnämnden med att gå back i år. Socialnämnden ber nu kommunfullmäktige att skjuta till mer pengar eftersom man fått fler att vårda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista