RYMDE FRÅN BEHANDLINGSHEM

Körde på hennes man och son – nu döms rymlingarna

1:58 min

Två män som rymde från Renforsen förra året döms nu av tingsrätten. De tog en bil som de, grovt rattfulla, körde in i familjen Lindgrens släp.

Männen rymde från Renforsens behandlingshem i Vindelns kommun förra året. De erkänner att de, trots att de druckit alkohol, tagit bilen utan lov.

Man hoppas ju att de här killarna ska vakna upp och att deras liv ska ordna upp sig så att de kan leva ett bra liv, utan droger och allt vad det innebär att vara drogmissbrukare.

Däremot går det inte att bevisa vem av dem som körde, vilket gör att båda döms för medhjälp till grovt rattfylleri – eftersom det även är brottsligt att låta någon köra onykter.

Charlotta Lindgren, vars man nu har en whiplersskada efter olyckan, ser däremot att händelsen också resulterat i att de ansvariga på Renforsen sett till att det inte ska hända igen.

– Nu har man ju inte hört om några rymningar på länge. Av den här uppmärksamheten så verkar det ändå ha blivit en förändring som är hållbar för samhället, säger Charlotta Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista