Vindkraftskonferens

Vindkraft ett lyft för lokala företag

3:23 min

Den planerade utbyggnaden av vindkraft i länet kan innebära ett lyft för många lokala företag. Det framgick under en vindkraftskonferens i Åsele under torsdagen.

– För Åsele kommun betyder det jättemycket. Dels de skatteintäkter vi kommer att få med alla som kommer att jobba här men också för att företagen kan erbjuda oss att hitta arbetstillfällen här i området, säger Kalle Birgersson, näringslivschef i Åsele kommun.

Genom en hemsida kan lokala företag själva gå in och anmäla vilka tjänster man har att erbjuda. Informationen sparas i en databas som vindkraftleverantörerna kan gå in i för att hitta företag på orten som kan hjälpa till.

Egenföretagaren Björn Persson är en av dem som genom databasen fått möjlighet till nya jobb.

– Det extremt roligt såklart. Det jag har bidragit med är till exempel att installera nya konferensrum, allt ifrån kontorsutrustning, skrivare, datorer och nätverk och att kontrollera att alla rullar och fungerar som det ska, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista