BROTT

Misstänkt mord i Skelleftehamn

1:44 min

Under söndagsmorgonen har en person hittats död i en lägenhet i Skelleftehamn. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Flerfamiljshuset har spärrats av, och under det inledande undersökningsarbetet har ingen fått gå in i huset eller lämna det. Polisens kriminaltekniker genomför en brottsplatsundersökning. Det handlar även om informationsinhämtning, förhör samt dörrknackning.  

– Det går inte att komma nära huset, men jag ser att polisen verkar hålla på med en teknisk undersökning, berättar Idah Nylén som bor i närheten av det avspärrade huset.

De har täckt över något på marken med en grå plast och jag såg att det verkade som om de hämtade bevismaterial inifrån huset.

– Det känns väldigt obehagligt, när inte ens de som bor i huset får lämna det. Det känns inte tryggt, säger Idah Nylén.

Tidningen Norran uppger att de har pratat med en person som bor i huset som rapporterar om avspärrningar runt huset och en presenning på marken, men att inget hörts inne i huset under natten.

Uppdatering kl 13:35: Polisens kommunikatör Maria Linné bekräftar att det handlar om ett misstänkt mord, och att det är "omständigheter på platsen" som ligger bakom misstanken. Polisen vill inte säga om det finns någon misstänkt person.

 Det är nu möjligt för dem som bor i huset att gå ut. Polisutredningen fortsätter på plats med bland annat dörrknackning och förhör.

Uppdatering kl 15:00: Polisen meddelar att man inte kommer att gå ut med någon ytterligare information i ärendet under söndagskvällen. Tidigast på måndagen kan det bli aktuellt.

Polisens arbete med sedvanliga utredningsåtgärder pågår fortfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista