VM-medalj kröner Norums säsong

1:23 min

En vecka efter SM-guldet blev det igår en ny pallplats när Umeå AK:s Oskar Norum knep bronset i skotercross-VM i Boden. Men det var ett brons med viss besvikelse.

Med en lysande säsong på hemmaplan i ryggen ställde Oskar Norum upp som en av de stora favoriterna vid skotercross-VM i Boden i går. Efter SM-guldet förra helgen var det en bra känsla han tog med sig in i finalheaten.

– Ja jag trivdes bra på banan. Skotern kändes väldigt bra och jag hade bra fart. Sen var det bra motstånd. Dels eliten från Sverige, Norge och Finland och så kom alla grabbarna som varit i USA och tävlat hela vintern. Så lite hårdare motstånd än på SM, säger Oskar Norum.

Nu vet man ju att det inte är omöjligt.

Första heatet gick Norum ut starkt och kunde hålla ifrån resten av heatet och slutade på förstaplats. Men i andra kom han inte iväg riktigt som han ville i starten och fick jobba bakifrån. Efter bara ett varv hade han dock återtagit ledningen och drygade ut den alltmer tills han så småningom började varva de som låg sist.

Men det var då det hände.

– När man ska varva förare måste man byta spår för att ta sig förbi. Då tog jag ett spår som där jag inte riktigt visste hur det såg ut. Där gjorde jag ett misstag och körde ner i en stor grop och tappade nästan ett helt varv innan jag var uppe igen, säger Norum.

Även om det blev en första VM-medalj var det alltså inte utan viss besvikelse. Men det är inte utan att det lovar gott för framtiden för Oskar Norum.

– Ja det är väl så man får se på det. Nu vet man ju att det inte är omöjligt, avslutar han.