Kryptisk annons

Annonsmiss: Polisen stänger inte stationer i Dorotea och Åsele

1:05 min

Det är lätt att tolka en annons från polisen i Dorotea aktuellt som att de stänger sina stationer i Dorotea och Åsele från april till augusti – men det stämmer inte riktigt.

I annonsen från polisen står det att ”polisstationen stänger i Åsele/Dorotea veckorna 16-32”, vilket har väckt reaktioner på sociala medier.

Men det är en olycklig formulering från polisen sida som gjort att annonsen inte riktigt säger vad som var menat. Det är egentligen fråga om receptionerna, som i vanliga fall har öppet varje tisdag, som stänger för allmänheten. Själva polisstationerna kommer att vara igång under perioden.

– Vi stänger ju inga polisstationer. Vi stänger tillfälligt receptionsöppnande, och för de här stationerna är det en gång i veckan, säger Christer Normark, lokalpolisområdeschef i Södra Lappland.

På grund av pensionering och nyanställning måste polisen hålla de två receptionerna stängda under tidsperioden. De som har ärenden hänvisas till polisstationerna i Vilhelmina, Storuman, Lycksele och Sorsele.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista