Polisen

Stökig lördag i länet

1:06 min

 Ett stort slagsmål mellan 10-15 personer, en störande gatufest och en man som hotat barn med ett tillhygge - det var några av de larm som kom in till polisen under lördagskvällen och natten.

Polisen i länet gjorde en rad ingripanden mot berusade personer och mot misstänkt rattfulla under lördagskvällen och natten mot söndag. Det har också kommit in flera anmälningar mot en störande gatufest på Tvistevägen i Umeå, där polisen säger att stämningen var god utan våldsbrott men att en handfull berusade fick omhändertas och dessutom fanns inget tillstånd för offentlig tillställning.

Sent på lördag eftermiddag grep polisen in mot ett stort slagsmål på Ålidhem i Umeå, där 10-15 personer var inblandade. En skadad man fördes till sjukvård och polisen rubricerar brottet som grov misshandel. Ingen är frihetsberövad som misstänkt för brottet.

Vid 17-tiden gick en man omkring på Ålidhem och hotade minderåriga med ett tillhygge. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks för grovt olaga hot.

Vid halv ett-tiden natten mot söndag larmades polisen om att en man gick runt med en yxa inne i centrala Åsele. Mannen var inte våldsam med hade krossat en ruta. Polisen omhändertog mannen som var berusad.

I Skellefteå tog polisen hand om en berusad och bråkig man utanför en restaurang i centrala Skellefteå. Han är misstänkt för våldsamt motstånd.

Vid halv fyra-tiden på söndagsmorgonen fick polisen rycka ut till ett bråk vid en restaurang i centrala Skellefteå. En anmälan om misshandel upprättades, men ingen person ska ha behövt uppsöka sjukvård.


P4 Västerbotten
p4vasterbotten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista