POLITIKERVECKAN

Regionrådet inför Almedalen: Västerbotten skriker efter arbetskraft

1:42 min

Nu drar politikerveckan i Almedalen igång. En rad aktörer från Västerbotten finns på plats och mycket fokus ligger på tillväxt och hållbarhet.

Det nya regionrådet Rickard Carstedt (S) åker till Almedalen för att berätta om allt som händer i Västerbotten just nu med batterifabrik i Skellefteå och Norrbotniabanan. För nu behövs det fler människor till regionen, säger han.

– Bara i Skellefteå pratar man om 10 000 nya arbetstillfällen. Hela Västerbotten skriker efter kompetens just nu. Det handlar om att få människor att upptäcka vilken fantastisk plats det här är, säger Carstedt.

Region Västerbotten är på plats i Almedalen med både seminarium och politisk allsång. Tre av länets kommuner är med och arrangerar seminarium. Det är Skellefteå, Umeå, och Robertsfors. Det handlar mycket om tillväxt och hållbarhet, om Norrbotniabanan och om jämställdhet.

Ett seminarium lyfter fram att norra Sverige har Europas bästa livsvillkor, det enligt EU:s Social Progress Index. Det handlar om att marknadsföra Västerbotten, säger Rickard Carstedt.