Cricket

Umeå Cricket-Club laddar inför elitserien

2:21 min

I augusti spelar Umeå Cricket Club i elitserien i Cricket i Stockholm. Just nu förbereder man sig inför matcherna genom träningar på Nydalafältet.

Det är 14 lag som tävlar i den svenska elitserien i cricket varav sju lag finns i Norra Sverige. Matcherna spelas både i Stockholm och på hemmaplan i Umeå. För Umå Cricket Clubs del är det sju matcher som ska spelas i augusti.

– Vi vill kämpa hårt och vinna mot lagen som spelar i Stockholm men det är svårt när man är trött efter att ha rest åtta timmar och ska spela två dagar i rad. Förra året, kom vi fyra i serien och i år siktar vi på en första-eller-andraplacering, säger Hasseb Zaman Babar, spelare och sekreterare i Umeå Cricket Club.

Tror ni att ni kommer att nå målet om en förstaplats? 

– Jag tror vi vinner, vi tränar hårt just nu och det är många av lagmedlemmarna som är taggade inför det här, säger Bilal Salim Ansari, spelare och ordförande på Umeå Cricket Club.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista