Fiskförädling

Önskemål om lokalt fångad fisk i Rusksele

1:14 min

I Rusksele i Lycksele kommun finns önskemål om mer lokalt fångad fisk. 
Thomas Jakobsson har därför börjat en kurs i fiskförädling.

Thomas Jakobsson säger att det kan vara svårt att få tag på lokalt fångad fisk i Rusksele. Därför går han nu, tillsammans med tre andra, en kurs i fiskförädling, som hålls i Vilhelmina.

De fiskar de lär sig att förädla är abborre, sik och gädda.

– Alla kanske inte tycker att det här är matfisk. Men det är fantastiskt fin råvara vi har här, i våra sjöar och älvar här i inlandet i Västerbotten som vi skulle kunna göra så mycket mer med, säger Thomas Jakobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista